Känslor i ord

Viña del Mar, Chile
28/9 - 08
0:33Idag, imorgon, nästa àr, om 10, 20 àr?
En cafe helado, massa tankar, fràgor som omöjligt har svar.

Jag gjorde ett val, packade min väska, reste hit, med en vilja, ett enda màl i att hitta mig själv.
Släppa. Lämna. Sakna. Längta. Uppleva. Se. Känna. Lära. Förundras.
Halva jag blev kvar i Sverige, i min familj och i mina vänner, i min lilla lägenhet i farsta, pà daggkàpan, i allt som var min vardag, mitt liv; dà.
Allt det har jag nu nerpackat i en osynlig ryggsäck som jag bär med mig överallt och för varje dag fylls den med nya upplevelser och delar av mitt levda liv. Jag vet precis vad jag bär pà, det jag inte vet är vad som kommer fortsätta fylla det tomma utrymmet som finns kvar av mitt liv.

Jag saknar pappa, nu när jag sitter och vaggar till cecilia lindh.. jag saknar er alla.. en människa utan kärlek är en kropp utan själ. Nu när jag är för làngt borta för att krama er inser jag ännu mer hur era kramar värmer. Tack för att ni finns, för att jag fàr dela den kärleken med er.

Som sagt gjorde jag ett val, vilket val jag gör imorgon, vilken väg jag väljer, hur jag fyller min existens, allt är sàdant som formar mig, mitt jag, min själ och min personlighet. Jag lever nu, den jag är idag är jag, den jag är imorgon, nästa àr, om 10, 20 àr, allt är jag. Delar av ett pussel som är omöjligt att lösa i förväg, det màste levas. och det gör jag, jag lever.
"Solamente un buen fuego puede dar muerto a un cigarro, pero si se muere mojado es igual que si a un hombre lo mataran colgado"
                                                                                    
                                                                                                                       - Los Tres, el torre de babel


detox, studier och träning..

Valparaíso, Chile
25/9 - 08
17:20

Min comeback! Blev lite mycket nationalfirande förra veckan, nu är det àterhämtning för full rulle.. Gym, simning, ingen alkohol (nästan..) och sena kvällar i skolan!
Igàr satt jag kvar till 3 pà natten!! men det var värt det, blev en fin brevfilm till mami.

Senaste tiden har jag känt mig lite omotiverad och framför allt oinspirerad.. trots allt runt omkring mig, soliga dagar och fina stunder har jag inte kunnat hitta min ro.
Men mina ögon har öppnats igen, tror i och med det här arbetet med brevfilmen. Jag fick tillbaka min kreativitet och det finns ingen bättre känsla än att ha ett färdigt resultat och vara nöjd. Kul!

Idag är det CSN utbetalning, yeeeeeeii :)
Det kliar i fingrarna, vill ut och shoppa nytt! Känner att det är det som behövs, lite nytt. Eget. Bygga pà sitt egna liv, fylla det med egna saker, röra allt och göra det eget. Cachai?

Me siento feliz

una wea loka

Viña del Mar, Chile
3:25

Heeel... bara sà, heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel...
Jag, kusin, roncola,..............
bob marley, guitar hero, cacho... vad mer behöver man?

weeeeeeeeeeeeeeeena :)

Omskakad av historia, tradition och fest

Har passerat en mànad i mitt nya paradis, Chile.
Det finns nàgot här, nàgot som genomsyrar allt och alla, en kärlek, nàgot som fàr mig att känna mig hemma.
Det här landet har berört mig mer pà 1 mànad än vad mitt Sverige har gjort pà 20àr. Sjukt. Antagligen för att allt är nytt, men ocksà för att allt är sà annorlunda, sà.. avslappnat. Inte skitnödigt haha ..

Alltsà omskakad ...

..har nyligen varit med om den 11 september. 35 àr har gàtt sen statskuppen dà landet vändes upp och ner. Ni vet, hur mina ögon öppnades med sanningen bakom Chiles historia. Nu fick jag uppleva den..
Torsdagen 11 sep var jag tillsammans med mànga andra pà Estadio Nacional, arenan där man torterade och dödade massor av människor under diktaturen. Allt lystes upp av ljus tända av sörjande människor, människor som minns och inte vill glömma. Det var mycket vackert och rörande. Ní perdon ní olvido..Pà söndagen fick jag uppleva den riktiga marschen i Santiago. Den bör egentligen ligga pà torsdagen den 11 men det har bestämts att det inte är ok att uttrycka sig under veckan.. eller nàgot sànt ruttet..
Det var iaf grymt, en enighet, en styrka bland alla som deltog. Levande.

Synd är, att det blivit en dag för mycket bràk, har tappat lite av sin mening,. bland annat med hjälp av polisen, carabineros, som likt insekter finns överallt just för att stoppa flödet av mänsklighet och näst intill provocerar..
Igàr var det den 18 september vilket betyder FEST för alla chilenare, nationaldag med carrete fràn ons-sön! Det är traditioner som cueca, chicha, mycket vin och glada miner!
Jag fick dela denna dag med min älskade kusin Sebastian, Julio, Pablo, Gaby mfl. Vi var pà en ramada, alltsà en stor travbana som förvandlats till en festival ungefär, med mànga fest-tält.. Vi hamna i ett av dem, med chicha serverat pà bordet. Chicha är ungefär det som blir över när man gör vin, sà som jag förstàtt det.. Man blir snabbt väldigt full och snart väldigt konstig i magen.... behöver jag säga mer än att jag och primito körde al seco?Vi ses snaaart.. Puss och kramisar, älskar er <3

pokito a poko

ayer, escuchando Chambao, pensé en ti. y lloré..
cuando veo la vista, el mar, tu país.. y yo estoy aca, pero tú no? es raro.. tan poco tiempo que haya pasado y mucho tiempo que todavía falta, sin ti..
pucha, es un poco fome volar sola. espero el día que estaremos juntas en la playita de aca, ese era el sueño que tuve esta noche, después de haber escuchado Chambao llorando por echarte de menos.
Soy parte de tu ser, mamita linda. tu y yo, no hay otra..

lever en dröm..

Söndag 7/9 - 08
17:40
Viña del Mar, Chile
De senaste dagarnas dimma av feber, lemonad, tabletter och sömn börjar skingra, jag är levande igen! och ikväll är det match! Brasil - Chile, spännande.. haha ..

Sedan drygt 1 vecka bor jag i Viña del Mar, hemma hos Julio i hans penthouse vàning .. haha .. 19 vàningen med den utsikten. Pool, gym och bastu 2 vàningar upp, super!
Men det var inte anledningen till att jag flyttade hit, mera att jag kan vara lite mer oberoende här än hos mormor. Snart ska jag gà och se en lägenhet i cerro Alegre som ligger väldigt nära skolan, en fördel.. men vet inte vad jag egentligen vill, trivs bra här i Viña.
Kanske ryggar tillbaka lite för det omràdet eftersom jag blev rànad pà en skolkamera där i veckan.. ganska odramatiskt av en lirare som sàg sin tur i oss tvà gringas med en videokamera hehe.. Men känns ändà mer hemma här i viña..

Efter 2 veckors skola, eller snarare drygt 1 eftersom jag làg hemma nästan hela denna veckan, är jag superglad att jag hamna där och med den klassen! Alla är sköna som fan och egna, där av olika anledningar och med olika màl, tillsammans.
Ser fram emot att börja filma, men funderar fortfarande pà vad..

Min vardag känns tidlös, kan omöjligt förstà att det bara gàtt sà kort tid och att jag har sà mycket kvar, kan inte heller förstà hur jag ska kunna àtervända till stockholm och mitt "gamla" liv efter att ha upplevt Chile.
RSS 2.0