ControlFilmidéerna börjar rulla och så snart även kameran.
Jag varvar mellan att kolla 150 avsnitt av 2 & 1/2 men och att skriva memoarer från mitt liv.
Det är inte så lätt det där, mycket man levt - lite man minns.
Det man minns är svårt att skriva i ord för det är mest bara starka känslor man haft.
Kan inte fatta att det är så lite tid kvar nu. En "semesterperiod" kvar, dryga månaden.
Har kikat lite efter biljetter, men det är tuffa priser, man blir nästan lack.

Ta vara på tiden. Brännas i elden medan elden finns kvar.

chimbombo-förberedelser

Tänk vad ett städat rum kan göra för den inre stökigheten, som min mor så klokt säger - när man städar runt sig städar man även inom sig".

Ikväll har Gato lovat mig en helkväll med chimbombo* under stjärnorna i Limache.
Filmsession imorgon till filmen om den revolutionistiska katten som jag så fint alldelles precis döpte manuset till. Jag tror inspirationen smyger sig på och kikar fram bakom min axel. Det är dags att komma fram nu va?!

* Chimbombo kommer i 3 liters dunkar och smakar som ett riktigt dåligt vin. billigare fylla kan du dock inte hitta.Jag drömmer om dig. Om hur du lyser i vitt och ler med gamla visa tänder över hela min barndom, tonår och tidigt vuxna ålder. I drömmarna sträcker jag armarna mot dig som för att röra vid dig, vid våra minnen. Du verkar vara det som saknas i mig.
Jag vaknar och saknar dig.
Jag tänker i vaken stund på dig och inser hur mycket jag idealiserar dig. Hur besviken jag kommer bli väl hos dig, när jag inser hur denna stormvind av exotiska ingredienser eggat mig. Bjudit upp mig till intensiva danser vid hamnen.
Tänk hur jag kommer chockas när vi ses igen, när jag inser dina brister jag så länge sett men bara accepterat. När jag ser din bleka hud och din gråa dimma.
Vi möts snart igen. Vi ska älska i en vecka eller två, sedan ska vi förenas i en utandning, förstå varandra och därefter förändras ihop. Jag kommer lämna dig många gånger igen, men jag lovar dig att jag alltid kommer komma tillbaka.  

slumdog millionairs

En gul tapet. Gatos tåbira blandat med rök och nag champa (oh yes, now I know). 
Fan, vad är lycka om inte just det här? Den här stunden. De tre musketörerna som i slumdogs filmen, maria gato & jag. På två madrasser, redo att revolutionera världen. Typ?
Kärlek kommer på silverfat, det är inte svårare än så. Ingen kamp, inget tjafs.

En katt hoppa precis in genom fönstret.


vägen ut

Någonstans lyser det. En svag strimma sol, knappt synbar. En av solens armar som sträcker sig mot mig, kanske en utsträckt hand. Ljuset står för vetskap, för konfrontation, en biljett hem.
Si cambio yo - puedo cambiar el mundo. Asi se cambia el mundo.
Papo har rätt, förändringen börjar i mig själv. Fröet måste planteras och ges näring för att kunna komma till att förändras till en stor planta. Naturens färger skriker efter uppmärksamhet.
Stanna? cerrar el circulo.
Återvända? riva upp gamla sår. läka.
Dokumentärfilmning. Inspiration. Jag känner att den växer, men gamla trasor sveper över en ny väg.
Jag saknar, saknar, saknar. Samtidigt som jag naglar mig fast och älskar med det chilenska livet.
Ett garn som sakta nystas upp, klarheten står runt hörnet. Kärlek till världen.

Förändrar du dig själv kan du förändra världen.

junkie livSitter här med datorn i knät och försöker hitta en bekväm position mellan smulor och grejer i sängen (madrassen). Maria ligger och snarkar högt på den provisoriska besökssängen, kl är drygt halv 5 på morgonen. Vänt på dygnet helt.
Ikväll såg vi Benjamin Button filmen. Imponerande idé, jag gillade den. Jag gillade också att han blev hetare hela tiden.. mijito..
Vi satt och snyfta medan vi bröt vår halvstrikta diet med lite chokladbitar. Maria är dessutom min granne nu för tiden så det är soffhäng till max going on på cumming.
Vi är dock ganska värda det, gymschema på 3 ggr i veckan med maskiner och simning, - öl, läsk & bröd.
Grymt sköna.

Nu har jag internet hemma. Det är fan jävligt värt. Varje gång jag behöver kolla något och jag inser att jag kan göra det uppskattar jag det, kan catcha upp lite med mina serier också. Det är nice.

Vädret är jättekonstigt nu, ena dagen är man säker på att sommaren är slut och nästa dag svettas man ihjäl. Jag har fått några smakprov på hur hösten kommer kännas här hemma. Rätt kallt hus trots allt.
Minns hur jag frös när jag kom hit och bodde hos mormor, stengolv -och väggar, typ 15 filtar om natten och dagen.

Det har iaf varit en fet sommar! och snart kommer nästa! Vi kommer i alla fall vara redo för beach 09 nr 2. no shit!

vilsen i rymden

Totalt bortkopplad från den teknologiska världen och därmed också mitt land på andra sidan atlanten.
Jag förstår att flera varit oroliga och det verkar som om hela släkten haft en kollektiv oroan över mig.
Så; jag mår bra!

Hoppas på att VTR ger oss tillbaka internet snarast och förhoppningsvis ska jag även (lite mot min vilja) få låna en mobiltelefon. För ungefär 3 veckor sen tappade jag min telefon i en colectivo och blev lycklig. Helt plötsligt existerade inte tid, ringsignaler, stress och säkert massa strålningar. Jag känner mig som en "di Leva blomma som bara flyter med vinden och ser på solens position över playa ancha för att veta ungefärlig tid på dygnet. Jag har ett block med nummer och saknar någon mig hysteriskt så finns jag på cumming 53, timbre 4. Perfekt, för mig iaf. Inte så mycket för de som måste ta sig tid att ringa på 4:an och hoppas på att jag är hemma. Jag förstår dom.

Så snart blir jag en stressig, teknologisk människa igen.

Internet saknar jag mer. Svårt att klara sig utan facebook.


las Docas


Ord som beskriver de 3 dagarna på detta paradiset:

Woomba 
Cuevas 
Cascadas/Vattenfall 
Kyla 
Rocas
Pasta  
mer Woomba


Updates


Lite komiskt var det när mormor bestämde sig för att se efter hur jag har det och knackade på dörren 12 am dagen efter en blöt kväll. När Gato öppnar dörren och ungefär kliar sig på pungen. "Johanna sover", ja tack gud.Festival de Viña har precis susat förbi. Eller snarare trögat sig förbi saktare än en geggamojja.
Daddy Yankee var GRYM! el jefee..Cubakväll med havanna cigarr och presentutdelning när Julio kom tillbaka från 2 veckors njutning.
Hela Che-looken på familjen Muñoz.


"salgo!".....

RSS 2.0