hoppar över årslinjen

Tar sats och så ett litet skutt, några futtiga timmar och så landar jag på andra sidan, den som heter 2009!
Sjukt att ni hemma i nordliga sverige firar 12-slaget om 2 timmar, medan jag har 6 timmar kvar för att skvätta champagne.. Konstigt det där med tiden.
Jag önskar mig låånga armar som sträcker sig över atlanten för att krama om er och jag kommer tänka på er, föreställa mig era leenden när ni blir bländade av slussens fyrverkerier.
Det är något speciellt med nyåret, just 12-slaget, när alla står packade (doble sentido) och alla skriker ner de sista 10 sekunderna som lyser rött på slussens katarinahiss.. Jag brukar alltid fälla en tår då, men bara en och den är alltid av lycka och lättnad.

Det får mig att tänka på ett nyår för många år sen, när vi var skitungar och hade fått lov att tillbringa natten i Gärdet hemma hos Fridas pappa, kan fortfarande idag inte förstå hur våra föräldrar resonerade när dom sa ja till det, haha. Vi måste ha varit runt 13 år gamla. Trots löften om att stanna och se fyrverkerierna på gården gled vi hela fjortisgänget in mot slussen och någonstans på vägen försvann Moa.. Det 12-slaget stog vi alla och växlade mellan att skrika ut glada "gott nytt år" och "stackars moa.." När hon sedan dök upp i lägenheten 2 timmar senare satt vi och oroade oss över nästa ursäkt till hennes mamma, hon hade varit på toaletten de tre tidigare samtalen..

Förresten gjorde jag en sista förändring innan förändringarnas-år-2008 tar slut. Färgat håret! Detaljer betyder mycket ibland.

För tillfället sitter jag och småstirrar på klockan, jag är nämligen ansvarig för en middagsrätt: Sushi!
Riset som är basen för hela delikatessen kokar för fullt nu, måste bli bra!
Om en liten stund kommer moster Rebeca tillsammans med mina tre tok kusiner och så ska vi äta middag här i mitt lilla hus (som för övrigt är helt exponerat för grannar, fick klagomål om att man hör precis allt vi säger här.. lite creepy). Sedan förflyttar vi oss till Julios höghus för att ha en perfekt utsikt över fyrverkerierna som här är väldigt påkostade.
Efter det blir det långpromenad till Valparaíso (gissar på att det tar ca 1 timma att promenera, medan bussarna är där på 15 min eftersom de kör i 100 km/h). Men det kan bli en del av kvällen i sig!
Sen flyter jag med vinden och flocken resten av natten.

Uppvärmningen börjar nu inför hoppet! Gott nytt år på er! Feliz año nuevo!


Kommentarer
Postat av: Camilla Welander

Ella med familj önskar gott nytt år.

2009-01-01 @ 13:18:50
Postat av: sanna

haha... ja de där året minns man juh lite halft .. men lite för unga va vi nog allt! hehe

hoppas du fick en jätte fin kväll gumman, och att 2009 ska bli ett super år, de är du verkligen värld!

massa kärlek! puss

2009-01-01 @ 17:01:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0