Snurr..

.. hjärnsnurr alltså. 
Precis som vädret växlar jag mellan att vara solklar, dimmig och gråmig. 

Oftast solklar vilket innebär glad, nykter och bestämd.
Då och då kommer dimmiga dagar, eller kanske mest kvällar.. onyktert. Dimmigt helt enkelt.
Gråmig blir jag ibland, oftast i samspel med vädrets gråmighet men också när pengarna tagit slut, när jag vaknar upp dagen efter, när jag spenderat för mycket tid i skolan framför en trög Mac eller när jag blir helt frånkopplad världen i mitt för övrigt underbara lilla hus utan internet eller telefon. 

                             
trappan upp till mi casita.                       min högljudda granne.

                                              

Återkommer med fotos interior.. Senaste tiden har mest bestått av mig och Karin och en kamera/dator. Personporträtt av mormor gjorde vi, inte helt lätt, men samtidigt grymt roligt. Blev inspirerad. Härnäst ska jag försöka mig på dels en skräckfilm och ett längre porträtt av Julio. Fortsättning om det följer..

Jag vet inte riktigt var jag har mig själv just nu. Livet här leker twister med mig och jag gillar det samtidigt som jag ibland stannar upp och bara grubblar. Vill att ni ska komma hit nu. Maaaami blir först ut, 13 dec. Ska bli obeskrivligt underbart! Kommer nog bli en jättebejbis. mamita mamita ..
Sen kommer älskade primita den 18 samma månad. Gud vad jag behöver dig tanita, fattar inte att vi kunde hamna så långt ifrån varann, du och jag, förenade i vårt fjärran land, kan jag be om mer?
Och ändå får jag mer! Sarita, Zeraaaa kommer nog också till sin Yoo.. ! Vilket team!

Dagarna börjar bli bättre, varmare (stundvis stekhett). Men så kommer det såna där gråmiga molnfan och dimma. 
Jag är fortfarande likblek. 
Känner att jag inte hunnit med sånt som man annars är så duktig med hemma i sverige. Typ, sola (åtminstone solarium?), köpa kläder (fan variera sig lite?), laga mat (vet inte ifs om jag nånsin var duktig på det hemma heller..?) plus att det kan bli lite svårt utan varken kastrull, stekpanna eller kylskåp... ouch.. träna (se föregående parentes)...

Vad händer med livet? När förvandlades jag? 
När jag klev av flyget? eller när jag flyttade från mormor hem till Julio eller från Julio till mitt hus? När jag började skolan? 
När började jag lyssna på Illapu, Victor Jara, Inti Illimani, Yossou n'Dour osv? 
När började jag använda ryggsäck och gympaskor för att vara bekväm nog att klättra uppför valpos kullar? Ni som känner mig hemifrån förstår förändringarna.. Sjukt va?

Jag har upptäckt så mycket mer än bara jobb, svenska tv-program och hard rock.. Det finns så mycket vackert i den här världen, och ungefär lika mycket lika ovackert. Jag vill skriva, filma, tillverka, konversera, diskutera, beskåda, leva. Det gör jag, hela tiden. Men var ska jag ta vägen sen? Var går min fina stig eller kanske mer vart leder den?
Har vunnit mycket på denna upplevelse och i denna stad men aldrig någonsin har jag ifrågasatt mig själv så mycket. Mest positivt. 


12/11-08 
Viña del mar, Chile


Kommentarer
Postat av: sanna

hej gumman!

Det känns skönt att höra att även du har de lite snurrigt i dit liv. Trots den underbara plats du är på. Började fundera på att jag kanske kan klara av en vinter till här, men inte till nästa år. Men som sagt frågor och funderingar om livet finns nog alltid kvar vart man än hamnar.

Det viktigaste är att ha nån att dela dessa med och leva för varje dag som kommer.

Hoppas du har hittat någon där. Saknar dig min vän!

Sänder massa kärlek! puss

2008-11-16 @ 16:31:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0