Omskakad av historia, tradition och fest

Har passerat en mànad i mitt nya paradis, Chile.
Det finns nàgot här, nàgot som genomsyrar allt och alla, en kärlek, nàgot som fàr mig att känna mig hemma.
Det här landet har berört mig mer pà 1 mànad än vad mitt Sverige har gjort pà 20àr. Sjukt. Antagligen för att allt är nytt, men ocksà för att allt är sà annorlunda, sà.. avslappnat. Inte skitnödigt haha ..

Alltsà omskakad ...

..har nyligen varit med om den 11 september. 35 àr har gàtt sen statskuppen dà landet vändes upp och ner. Ni vet, hur mina ögon öppnades med sanningen bakom Chiles historia. Nu fick jag uppleva den..
Torsdagen 11 sep var jag tillsammans med mànga andra pà Estadio Nacional, arenan där man torterade och dödade massor av människor under diktaturen. Allt lystes upp av ljus tända av sörjande människor, människor som minns och inte vill glömma. Det var mycket vackert och rörande. Ní perdon ní olvido..Pà söndagen fick jag uppleva den riktiga marschen i Santiago. Den bör egentligen ligga pà torsdagen den 11 men det har bestämts att det inte är ok att uttrycka sig under veckan.. eller nàgot sànt ruttet..
Det var iaf grymt, en enighet, en styrka bland alla som deltog. Levande.

Synd är, att det blivit en dag för mycket bràk, har tappat lite av sin mening,. bland annat med hjälp av polisen, carabineros, som likt insekter finns överallt just för att stoppa flödet av mänsklighet och näst intill provocerar..
Igàr var det den 18 september vilket betyder FEST för alla chilenare, nationaldag med carrete fràn ons-sön! Det är traditioner som cueca, chicha, mycket vin och glada miner!
Jag fick dela denna dag med min älskade kusin Sebastian, Julio, Pablo, Gaby mfl. Vi var pà en ramada, alltsà en stor travbana som förvandlats till en festival ungefär, med mànga fest-tält.. Vi hamna i ett av dem, med chicha serverat pà bordet. Chicha är ungefär det som blir över när man gör vin, sà som jag förstàtt det.. Man blir snabbt väldigt full och snart väldigt konstig i magen.... behöver jag säga mer än att jag och primito körde al seco?Vi ses snaaart.. Puss och kramisar, älskar er <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0